Росія має план захоплення двох українських міст

Окупанти мають плани захоплення Харкова і Сум

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександр Павлюк повідомив, що окупанти мають плани можливого захоплення Харкова і Сум. В інтерв'ю The Times він заявив: "Наші спецслужби кажуть, що у росіян дійсно є план взяття Харкова чи Сум, але ми не знаємо, наскільки ці плани серйозні та чи здатні вони їх реалізувати тими силами, які вони мають у своєму розпорядженні".

Генерал-лейтенант Павлюк заявив, що головною метою Росії є знищення України як нації. За його словами, росіяни планують захопити не лише Донецьку та Луганську області, але й Запорізьку. "Але оскільки ми не давали їм такої можливості з 2022 року, ми вважаємо, що цілі, які росіяни поставили перед собою цього року, - це повна окупація Донецької та Луганської областей і, якщо їм це вдасться, Запорізької області", - заявив він.

У травні Росія планує використати "трирівневий" план дестабілізації України, який складається з військової, дезінформаційної та міжнародної частин. За даними інформаційних джерел, Володимир Путін виділяє приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, через страх перед спробами Заходу "обмежити владу Росії".

Міністри зовнішніх справ України та Росії домовилися, що змістовні переговори можуть розпочатися не раніше, ніж у другій половині 2025 року.