Росія може змінити тактику під Бахмутом - військові розповіли деталі

БМП-2 під Бахмутом
БМП-2 під Бахмутом

Російські окупанти продовжують намагатися прорвати лінію оборони України на Бахмутському напрямку, повідомив командир роти вогневої підтримки 5 ОШБр Микола Зінько.

"На Бахмутському напрямку, як і на всьому фронті, у нас ситуація напружена. Ми стоїмо на тих же рубежах, на яких стояли й місяць і два тому. Немає в нас провалу жодного чи відступу. Наразі вдається утримувати і ефективно знищувати велику кількість ворогів, техніки. На найближчий час перспектива така ж, як і зараз. Ворог не змінює тактику, продовжує рухатися малими групами, щоб десь просочитися між наших порядків. На щастя, ми їх усіх виявляємо, знищуємо", – розповів Зінько.

За словами Зінька, окупанти стали менше використовувати броньовану техніку, таку як танки чи БМП, оскільки пішохідні групи мають більші шанси добігти до позицій України і виявитися маневреними.

Проте, ворог застосовує тактику малих штурмових груп. Як зазначив Зінько, і Україна, і Росія працюють над новими тактиками для збільшення маневреності, але це може змінитися вже через кілька тижнів або півтора місяці, коли болота Донбасу ускладнять рух техніки.

Джерело: УНІАН

Читайте також