Росія намагається прорвати оборону ЗСУ в Харківській області – Генштаб

Росія намагається прорвати оборону ЗСУ в Харківській області – Генштаб

Російські окупанти продовжують нападати на українських захисників у Харківській області. Проте ситуація на фронті під контролем. Про це повідомлено Генеральним штабом Збройних сил України.

За даними військового командування, з початку доби відбулося 114 бойових зіткнень, 5 з яких тривають. Російські окупанти нанесли 4 ракетні та 70 авіаційних ударів, використали 431 дрон-камікадзе та здійснили майже 2800 обстрілів українських позицій.

На Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Українські захисники забезпечили відбиття 8 атак в районах населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ. У населеному пункті Вовчанськ ситуація контрольована.

На Куп'янському напрямку було відбито 6 атак противника. На деяких ділянках проводяться заходи з покращення тактичного положення.

На Лиманському напрямку противник безуспішно намагався прорвати оборону 8 разів.

На Сіверському напрямку відбито 4 атаки противника. Ще триває бій на напрямку Берестове - Виїмка. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку відбито 13 спроб прорвати оборону.

На Покровському напрямку противник здійснив 35 атак. У ході боїв Сили оборони здійснили перегрупування. Бойові дії тривають в районі населеного пункту Новоолександрівка.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 12 спроб прорвати оборону. Втрат позицій не допущено.

На Времівському напрямку противник безуспішно намагався покращити своє положення у районах населених пунктів Південна Шахта №1, Урожайне та Старомайорське.

На Придніпровському напрямку відбито 9 атак противника. У ході бою втрат позицій не було.

Загалом ситуація на фронті контрольована Збройними силами України, немає суттєвих змін. Українські захисники продовжують убезпечувати оборонні рубежі та завдають значних втрат ворогу, підсилюють ініціативу, де це можливо.

За словами колишнього речника Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, Росія планує здійснити потужний наступ на різних ділянках фронту у Харківській області протягом наступних тижнів. Україна підготовлена до цього наступу.

На Харківщині триває оборона українських територій, але ситуація була частково стабілізована. Українські сили оборони роблять все можливе для утримання оборонних позицій. Розвідка заявила, що забезпеченість російських окупантів на Харківському напрямку знижується, тому перехід на бік України може стати розумним вибором для російських військовослужбовців.

Читайте також: 

  • Зеленський: Нашим силам вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська
  • РФ може затягнути війну ще на роки: експерт спрогнозував тривалість конфлікту
  • Оборонний вал на Харківщині. Великий «розпил» у деталях

Читайте також: