Росія намагається відтворити українські морські дрони: мета

Відтворення українських морських дронів
Відтворення українських морських дронів

Окупанти збирають уламки та фрагменти морських дронів з метою вивчення та відтворення, повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Відомо, що окупанти займаються такою діяльністю після кожної операції українських морських дронів.

“Але можемо сьогодні сказати, що ані промислове шпигунство, ані такі дії не дали агресору наблизитись до розвитку морських безпілотних систем, які є в Україні”, - зазначив Юсов.

Розвідка підкреслює, що Україна в цьому питанні “значно випереджає агресора”.

Нагадаємо, що український морський дрон Magura V5 був визнаний найбільш результативним під час вторгнення Росії. Про це повідомили у політичному журналі Political Science and Security Studies Journal.

Зазначено, що новий український безпілотник може пролетіти відстань у 3 тис. км, досягнувши Сибіру. Про це повідомляє The Economist з посиланням на неназваного виробника безпілотників. Видання стверджує, що цей безпілотник було розроблено через зволікання Заходу з постачанням Україні зброї далекого радіусу дії.

Також було повідомлено, що військові України вдруге в історії вразили FPV-дроном реактивну систему залпового вогню БМ-27 “Ураган”. Відео цього епізоду було опубліковане на Telegram-сторінці волонтера Сергія Стерненка, повідомляє Мілітарний.

Читайте також