Росія направила «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Чоловік с костюмом направляє руками уздовжній літака
Чоловік с костюмом направляє руками уздовжній літака

Російський дрон атакував Хмельницьку АЕС

У ніч на 20 вересня Росія атакувала Хмельниччину дронами, які наблизилися до Хмельницької атомної електростанції. Безпілотники не зуміли потрапити в об'єкт. Про це повідомив керівник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

«Сьогодні, під час нічної атаки, був зафіксований проліт російського ударного БПЛА типу «Шахед» у безпосередній близькості до ХАЕС», - заявив Тюрін.

Він підкреслив, що Росія продовжує ядерний шантаж, відправляючи ракети та дрони в сторону українських АЕС. Інцидент з дроном біля ХАЕС - це ще одне підтвердження цього.

«Дякую силам ППО за ефективну роботу!» - додав Тюрін.

Це не перший раз, коли російські дрони наближаються до Хмельницької АЕС. Інцидент стався також в ніч на 12 вересня.

Уночі 20 вересня підняли повітряну тривогу практично по всій Україні, оскільки Росія масовано атакувала ударними дронами. Протиповітряна оборона активно працювала, відбиваючи ворожі атаки. Удари були чутні у передмістях Дніпра, Запоріжжя, Хмельницької, Київської області та Івано-Франківська.

За словами голови Івано-Франківської обласної ради Світлани Онищук, внаслідок атаки ніхто не постраждав. На Рівненщині також немає постраждалих та руйнувань.

Однак у Львівській та Черкаській областях уламки збитих російських дронів спричинили пожежі.

На Київщині також були збиті цілі ворога. Втрат та пошкоджень в об'єктах житлової та критичної інфраструктури немає. Проте виникли пожежі у двох районах області.

Читайте також

Уночі ворог атакував Івано-Франківщину
сьогодні, 09:41 241 переглянули
атака на Івано-Франківщину вночі