Росія нарешті почала відчувати санкції Заходу проти нафти, - Bloomberg

Росія нарешті почала відчувати санкції Заходу проти нафти, - Bloomberg

США посилили санкції проти російського танкерного флоту

Сполучені Штати Америки посилили санкції проти тіньового танкерного флоту, який перевозив російську нафту. Багато суден були зупинені через порушення і залишаються без роботи. Про це повідомляє Bloomberg.

Індійські переробники нафти відмовилися приймати танкери державного "Совкомфлоту". Ці судна, які потрапили під санкції, не можуть завантажуватись. Це призвело до збитків для російської нафтоекспортної машини, яка фінансує війну Росії в Україні.

Згідно з Bloomberg, не очікується раптового скорочення постачання російської нафти, так як ціни на нефть зближуються до 90 доларів за барель. Запитання полягає в тому, наскільки далеко зайдуть заходи західних регуляторів.

Видання пише, що вартість доставки російської нафти коштує великі суми. Близько половини витрат пов'язані з санкціями. Дані Argus Media показують, що вартість доставки одного бареля Балтійським морем до Китаю становить близько 14,50 доларів.

Українські дрони атакують російські нафтопереробні заводи, що також призводить до зменшення доходів Росії від нафти. Нещодавні удари дронів призвели до виведення з ладу приблизно 600 тисяч барелів нафтопереробних потужностей Росії.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що США вимагають від України не атакувати російські нафтопереробні заводи. У Білому домі відреагували на цю інформацію.

Читайте також: