Росія обмежила вʼїзд до міста, де розташована Курська АЕС

Заборона вʼїзду до Курської АЕС
Заборона вʼїзду до Курської АЕС

Влада Курської області у Росії обмежила в'їзд до міста Курчатов, де знаходиться Курська АЕС. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків глави Курської області Олексій Смирнов.

За його словами, таке рішення прийнято через те, що Збройні сили України, як він стверджує, намагаються проникнути в місто. Водночас Смирнов запевнив, що безпека Курської атомної станції є на найвищому рівні, а обмеження в'їзду - це додаткові заходи безпеки.

Мешканці Курчатова, які мають реєстрацію в місті, зможуть продовжувати в'їжджати до нього. Тим, хто не має реєстрації, але працює у місті, буде надана можливість отримати перепустку в адміністраціях міста Курчатова та Курчатівського району.

Співробітники Курської атомної станції та будівництва АЕС-2 повинні звернутися до керівництва своєї компанії щодо пропускного режиму.

Транзитні машини, які раніше проходили через Курчатов, тепер мають використовувати альтернативні об'їздні маршрути.

На блокпостах міста будуть чергувати працівники адміністрацій з 7:00 до 17:00.

Раніше генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідав Курську атомну електростанцію та провів інспекцію.

За оцінкою Інституту вивчення війни, російські офіційні особи намагалися використати візит генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на Курську атомну електростанцію, щоб змалювати Україну як загрозу радіаційного інциденту, що загрожує підтримці Заходу.

Також відбулася хресна хода та молебень на Курській АЕС в Курчатові під час наступу ЗСУ.

Читайте також