Росія оголосила в розшук ще одного суддю, що видав ордер на арешт Путіна

Російські власті оголосили в розшук суддю Міжнародного кримінального суду Серхіо Херардо Угальде Годінеса. Згідно з повідомленням МВС Росії, він був оголошений у розшук за Кримінальним кодексом Російської Федерації. Додаткових деталей не наводиться.

Попередньо, Росія оголосила в розшук голову Міжнародного кримінального суду Петра Хофманського, його заступницю Лус Дель Кармен Ібаньєс Каррансу та суддю Бертрама Шмітта.

У березні 2023 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти прокурора МКС Каріма Хана і суддів Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали та Серхіо Херардо Угальде Годінеса. Їм звинувачується у незаконному утриманні під вартою та підготовці нападу на представника іноземної держави. Згідно з кримінальним кодексом Російської Федерації, ці дії караються за законом.

Варто нагадати, що в березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна за воєнні злочини та незаконну депортацію українських дітей. Аналогічний ордер видано і уповноваженій з прав дитини за президента РФ Марії Львової-Бєлової.

Росія заперечує свою причетність до воєнних злочинів та насильницького вилучення українських дітей. Путін неодноразово ухилявся від міжнародних зустрічей, зокрема, не брав участі на G20 у Делі, відправивши міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Інформація також з'явилася про можливе нове звинувачення Путіну з боку Міжнародного кримінального суду.