Росія піднімала в небо винищувач: вдруге за день лунала тривога

Оголошена повітряна тривога в Україні

Україна повідомляє про другу за день оголошену повітряну тривогу об 11:42. Знову було зафіксовано зліт винищувача Міг-31К з аеродрому Саваслейка. Однак станом на 13:18 тривогу скасували.

Раніше, станом на 08:46, в країні також оголошена масштабна повітряна тривога. Моніторингові телеграм канали реєстрували зліт винищувача Міг-31К. Але станом на 09:12 тривогу було скасовано.

694-та доба війни Росії проти України

Україна переживає 694-у добу повномасштабної війни проти Росії. Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень, в яких найбільше боїв відбулося на Лиманському та Авдіївському напрямках. На Запорізькому напрямку ворог не проводив атак.

Авіація Сил оборони України завдала удари по семи районах зосередження особового складу, озброєння, військової техніки, пункту управління та по п'ятьом зенітно-ракетних комплексах противника. Протиповітряна оборона України знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ також завдали ураження по двом пунктам управління, району зосередження особового складу, трьом радіолокаційним станціям, двом засобам протиповітряної оборони, двом артилерійським засобам та двом складам боєприпасів противника.