Росія показово заговорила про "чистки" на окупованих територіях - ISW

Медведєв рапортував про плани репресій Росії проти українських громадян на окупованих територіях

За даними Інституту вивчення війни, Дмитро Медведєв розповів про наміри Росії щодо проведення репресій проти українських громадян, які мешкають на окупованих територіях України.

Українські громадяни, що завдають шкоди Росії, повинні бути викриті, покарані та заслані до Сибіру... для перевиховання в таборах примусової праці

Експерти зазначають, що описані Медведєвим плани нагадують методи репресій, що використовувалися в сталінській епохі. Проведення показових судових процесів та притискання саботажників та шкідників, зокрема в аграрній галузі, було характерними рисами сталінської доби з 20-х і 30-х років.

Аналітики підкреслюють, що використання риторики Медведєва, що нагадує період "чисток" у сталінській епосі, є символічним.

Окупаційний губернатор Запорізької області виправдовує незаконну російську політику та репресії

Євген Балицький, який обіймає посаду окупаційного губернатора Запорізької області, відверто обговорює і підтримує незаконну російську окупаційну політику. Він виправдовує примусову депортацію українських громадян, які виступають проти російського вторгнення, і навіть натякає на можливі страти українців без суду і слідства з боку російських окупантів.

Росія продовжує політику релігійних переслідувань на окупованій території України

Росія не припиняє систематичних релігійних переслідувань на окупованій Україні. Денис Пушилін, глава так званої "ДНР", оприлюднив кадри, на яких видно, як ФСБ і Росгвардія обшукують офіс громади Свідків Єгови в Маріуполі, що знаходиться під окупацією Донецької області.

Пушилін повідомив, що з офісу було конфісковано понад 5000 книжок. Заборона Свідків Єгови як "екстремістської" організації була введена Росією в 2017 році, а їх притискання тривало на території Росії та України.

Джерело: Українська правда