Росія покладається на Індію, Сербію та Китай для обходу західних санкцій

Росія зображена на карті з Індією, Сербією і Китаєм
Росія зображена на карті з Індією, Сербією і Китаєм

Росія використовує інші країни, щоб уникнути санкцій

Росія знаходить способи обходу західних санкцій за допомогою країн, таких як Індія, Сербія та Китайська Народна Республіка. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За даними видання Financial Times, Міністерство промисловості і торгівлі Росії планує витратити майже 1 мільярд доларів на купівлю критично важливих електронних компонентів у жовтні 2022 року. Це може включати будівництво в Індії для доступу до цих компонентів.

Росія таємно набувала чутливу електроніку з Індії, використовуючи індійські рупії, які були накопичені російськими банками.

Весь план Росії ще не відомий, але ISW вважає, що РФ працює над обхідом західних санкцій через іноземних посередників.

На форумі у Владивостоку Володимир Путін зустрівся з віцепрем'єром Сербії Олександром Вуліним і підтвердив, що Сербія не вводитиме санкції проти Росії та не буде дозволяти використання своєї території для антиросійських дій.

Водночас аналітики вважають, що це заява була спрямована на пом'якшення роздратування Путіна після покупки Сербією 12 літаків Rafale у Франції.

Путін також зустрівся з віце-президентом КНР Хань Чженом, де вони обговорили результати поїздки до Монголії та зростання торгівлі та співробітництва з Китаєм і Монголією.

За даними ISW, іноземні компанії та банки, включаючи Китай, стають більш обережними у проведенні транзакцій з російськими суб'єктами через санкції Заходу.

Нагадаємо, ISW наголошує на забороні російських ударів по цивільних об'єктах.

Читайте також