Росія приховала статистику соцвиплат: ISW пояснив чому

Уряд РФ приховує дані про отримувачів соціальних виплат

Російський уряд намагається замовкнути про втрати, які вони понесли в Україні під час першого року війни. Звіт американського Інституту вивчення війни (ISW) вказує, що уряд приховує дані про отримувачів соціальних виплат у 2022 році.

Опозиційне видання "Верстка" розслідувало Єдину державну інформаційну систему соціального захисту РФ і знайшло дані про приховування такої інформації. Це може свідчити про неспроможність уряду виплатити обіцяну соціальну допомогу населенню.

"Вдів військовослужбовців, що загинули від поранень, та громадян, які постраждали від виконання обов'язків військової служби" - ці дані також були приховані, щоб запобігти соціальному невдоволенню.

Інститут вивчення війни припускає, що така таємниця була збережена з метою уникнути поглиблення негативних настроїв серед населення. Ці дані були оприлюднені лише у 2023-2024 роках, коли втрати РФ стали відомі й ухвалено єдину позицію.

Здається, Кремль також ховає дані про соціальні служби у 2022 році, щоб замаскувати проблеми з наданням обіцяних соціальних заходів, особливо для постраждалих від початку війни. За даними британської розвідки, Росія зазнала значних втрат у війні з Україною протягом двох років.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що втрати російських загарбників у війні в Україні на п'ять разів більші, ніж втрати сил оборони.