Росія пришвидшує наступальні операції: в ISW назвали причину

Затримка західної допомоги дає російській армії змогу посилити наступальні операції, незважаючи на великі втрати. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що українські військові були попереджені про затримки з наданням допомоги у сфері безпеки, що змусило Україну поступитися ініціативою на полі бою. Також нестача боєприпасів перешкоджає здійсненню успішних наступальних та оборонних операцій.

За звітом ISW, начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, що на Донбасі очікується "особливе посилення наступальних операцій Росії" наприкінці весни та на початку літа.

«Нещодавно ISW помітив, що російські війська прискорили темпи своїх наступальних операцій на всьому театрі бойових дій, зокрема, здійснивши 4 квітня механізовану атаку ротного рівня в напрямку Часів Яру, і продовжує оцінювати, що російські військові, схоже, пом'якшують ймовірне збільшення втрат у живій силі й техніці», - йдеться у заяві.

Президент України Володимир Зеленський також заявив про посилення наступальних операцій росіян.

Експерти додають, що затримка з військовою допомогою змушує Сили оборони приймати складні рішення щодо пріоритетів в обороні за рахунок боротьби з обмеженнями російського військового потенціалу, оскільки невідомо, коли прийде допомога від США.

Зазначимо, що російські війська продовжують просуватися до заходу від Авдіївки на фронті в Україні. Позиційні бої тривають в районі Кремінної, на північний захід від Бахмута, на ділянці адмінкордону Донецької та Запорізької областей, а також біля Кринок. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Позиційні бойові дії тривають на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Також варто згадати, що триває 775-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом останньої доби відбулися 76 бойових зіткнень.

Читайте також:

  • В очікуванні "великого наступу Путіна". Воєнний експерт розповів, коли і де він може розпочатися
  • Росія готується наступати на Харків? Розвідка відповіла
  • "Великий наступ" влітку? Експерти пояснили, чому Путін поспішає