Росія продовжує тонути: у двох областях почалася масштабна евакуація через повінь

У Курганській та Томській областях країни-агресорки почали евакуацію через повінь. Рівень води в річці Тобол зросла, а течія стала швидшою. У Томську прорвало дамбу, і дорога стала під водою.

Губернатор Курганської області Вадим Шумков закликав мешканців підтоплених районів евакуюватися. Рівень води в річці Тобол піднявся на 56 см і досягнув 547 см. З початку евакуацію провели в районі Нижня Каченя. Влада попереджає, що рівень води може продовжувати рости і загрожувати іншим районам, включаючи міську частину.

Течія річки прискорюється, і влада очікує, що ситуація може різко погіршитися вночі. Вода вже перекрила міст в курганському мікрорайоні Мале Чаусове, і мешканцям району необхідно негайно евакуюватися.

В Томську стався прорив дамби біля Комунального мосту, і вода з Томі переливається в озеро Сінна Кур'я, затоплюючи дорогу. За даними голови Томського району В'ячеслава Чорноуса, є 93 затоплені присадибні ділянки та 138 будинків. Було евакуйовано 84 особи, включаючи 8 дітей. "Діє режим надзвичайної ситуації муніципального характеру", - повідомив він.

В Оренбурзі за добу затопило 2 тис. будинків та ділянок. Вранці 15 квітня 10,6 тис. будинків залишалося підтопленими. 12 квітня влада міста закликала жителів евакуюватися через стрімке зростання рівня води. Вже наступного дня рівень води перевищив небезпечну позначку на 225 см і становив 11,85 метра. За даними МНС, було евакуйовано близько 20 тис. осіб з небезпечних територій Курганської та Оренбурзької області.

У місті Орську Оренбурзької області прорвало дамбу під час повені 5 квітня. Наступного дня сталося ще одне прорив у захисній споруді. Двом російським областям - Курганській та Тюменській - загрожує підтоплення через аномальне підвищення рівня води.

Мер Оренбурзької області Сергій Салмін заявив, що повінь в Оренбурзі буде надзвичайною і ситуація лише погіршуватиметься, тому мешканцям потрібно негайно евакуюватися.

Читайте також:

  • Потоп у Оренбурзі: соцмережі висміяли символізм прапора міста
  • Паводки в Росії можуть спричинити епідемію сибірської виразки: еколог б'є на сполох
  • Всі гроші пішли на міську площу: в Орську за дамбою стежили лише двоє людей