Росія розповсюджує серед мешканців Харкова фейкові повідомлення нібито від ДСНС України: подробиці

Фейкові повідомлення про оточення Харкова

Російська пропаганда ширить серед мешканців Харкова неправдиві повідомлення від ДСНС України про можливе оточення міста. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Ця інформація не відповідає дійсності! Ворог наразі не має ресурсів для оточення або захоплення Харкова

Керівник ЦПД Андрій Коваленко зазначив, що такі повідомлення є частиною Інформаційно-психологічної операції ворога з метою нагнітання паніки серед жителів Харківщини.

Росія продовжує свою дезінформаційну кампанію "пропаганда страху" з метою залякати мешканців Харкова наступом на місто, який наразі неможливий. Головна мета росіян - зробити так, щоб побільше людей виїхало

Центр протидії дезінформації підозрює, що Росія буде поширювати подібні фейки щодо інших міст України.

Центр прогнозує продовження поширення подібних фейків від ворога, у тому числі і щодо інших українських міст - Херсона, Миколаєва, Сум, Чернігова і навіть Києва. Закликаємо не піддаватись ворожій пропаганді і довіряти тільки офіційним джерелам інформації

За даними керівника пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Іллі Євлаша, Сили оборони України укріплюють захисні рубежі поблизу Харкова. Однак наразі не спостерігається активності російської окупаційної армії на цьому напрямку.

Раніше прес-секретар РНБО Олексій Данілов заявив про складну ситуацію на фронті та звернувся до союзників України.