Росія скинула авіабомбу на ТЕЦ у Сумах

Росія завдала удару КАБами по критичній інфраструктурі міста Суми

Удень 11 квітня Російська Федерація здійснила авіаційний удар КАБами по критичній інфраструктурі міста Суми, повідомляє Сумська обласна військова адміністрація.

За інформацією відомства, ворог скинув авіабомбу на місцеву теплоелектростанцію. Наразі на місці працюють необхідні екіпажі та команди.

На щастя, за попередніми даними, жертв і постраждалих немає. Але наслідки удару станом на даний час ще уточнюються.

Обстріл житлового масиву в Шосткинському районі

Також відбувся обстріл зі ствольної артилерії по Есманській громаді в Шосткинському районі. Внаслідок обстрілу поранення різного ступеня тяжкості отримали дві людини. Постраждалі доставлені до Глухівської лікарні для надання медичної допомоги.

Наслідки ударів на Сумську ТЕЦ

Сумська теплоелектростанція є важливим постачальником гарячої води та опалення для мешканців міста Суми. Вона обслуговує 958 будинків, що складає близько 3 мільйонів квадратних метрів житлової площі. Наразі наслідки ударів на ТЕЦ уточнюються.

Знищення Трипільської ТЕС та інші удари

Російські війська у ніч з 10 на 11 квітня відпустки зробили комбінований удар проти України, переважно на Львівщині. Особливість цих атак полягає в тому, що Росія тепер націлена не на розподіл електроенергії, а на її генерацію. В результаті Трипільська ТЕС, розташована в Київській області, була повністю зруйнована. Зазнав пошкоджень також Харківська ТЕЦ та трансформаторна підстанція.

Цілі Росії та їх наслідки

За даними видання The Wall Street Journal, Росія проводить подібні удари з метою створити підґрунтя для майбутнього наступу. Це дозволить знищити не лише цивільну інфраструктуру, а й виснажити українську протиповітряну оборону. Експерти вважають, що до початку літа ситуація з ефективністю протиповітряної оборони може стати критичною.

WSJ цитує прессекретаря Ради національної безпеки США Едрієнн Вотсон, яка вважає дії Росії черговою спробою зламати дух українського народу та занурити Україну в темряву. Видання вбачає, що ці удари мають нову тактику та більші наслідки, оскільки Росія цілить тепер не по розподілу, а по генерації. Це робить удари точнішими та більш концентрованими.