Росія та Білорусь не зійшлися в ціні на запчастини для "Градів", - ГУР

Росія та Білорусь не змогли домовитися про вартість виробництва комплектуючих для ракетних систем залпового вогню "Град".

За даними ГУР Міноборони, підприємства Росії та Білорусі не змогли домовитися про ціну виробництва комплектуючих для ракетних систем "Град".

Згідно з контрактом, білоруська компанія "Волатавто" повинна була доставити 250 одиниць продукції для російської компанії "Спеціальне конструкторське бюро", яка є необхідною для виробництва та ремонту "Градів". Але сторони не змогли узгодити ціну.

"Суперечка виникла під час зустрічі, коли делегація "Волатавто" презентувала папери з розрахунками – вартість окремих видів білоруської продукції перевищувала очікувану росіянами на 500–600%. Після напружених переговорів білоруси провели додаткову калькуляцію і знайшли "вихід" для здешевлення: виробляти складові будуть, які не мають відповідних ліцензій", – зазначено у повідомленні.

У ГУР зазначають, що таке виробництво може призвести до зниження якості деталей та з'явлення ризиків для озброєння, яке використовується окупантами.

Також в українській спецслужбі нагадали, що обидва підприємства, "Волатавто" та "Спеціальне конструкторське бюро", перебувають під дією міжнародних санкцій.

Раніше експерт відзначив, що Росія отримує допомогу з Євразійського економічного союзу для продовження війни.