Росія тестує озброєння Північної Кореї на війні проти України

Російський літак бомбить Україну
Російський літак бомбить Україну

Росія випробовує ракети для Північної Кореї на війні. Раніше РФ протестувала ракети Шахеди для Ірану, які потім були використані в атаках проти Ізраїлю. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій Spravdi.

Експерти ООН підтвердили, що 2 січня Росія здійснила удар по Харкову північнокорейською балістичною ракетою Hwasong-11.

Міжнародні санкції були запроваджені проти Північної Кореї Радою Безпеки ООН за її ракетні атаки на сусідів. Тому закупівля Росією північнокорейських ракет є важким порушенням санкційного режиму.

Наголошується, що Росія поставила вето на продовження мандату групи експертів ООН, яка контролювала виконання санкцій проти Північної Кореї. Це свідчить про намагання Кремля приховати факти співпраці з КНДР та ігнорувати міжнародні зобов'язання.

Росія тестує для КНДР її ракети в Україні так само, як тестувала для Ірану Шахеди - перед тим як їх застосували проти Ізраїлю

Згідно з даними ООН, уламки ракети, що атакувала Харків 2 січня, належали північнокорейській балістичній ракеті Hwasong-11.

Зазначимо, що 2 січня 2024 року Росія атакувала Харків. Внаслідок цього інциденту постраждало 53 людини, серед яких були діти. Також загинула 91-річна жінка.

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія закупила балістичні ракети у Північної Кореї, які вже були використані для атак на Україну. Згодом The Washington Post повідомив, що Північна Корея може передала Росії декілька десятків балістичних ракет для атак на Україну.

Зазначимо, що Росія і Північна Корея продовжують розширювати співпрацю в різних сферах, включаючи торгівлю, економіку, науку та технології.

Читайте також