Росія у 350 разів збільшила обстріли Харківщини КАБами у порівнянні з минулим роком

Рашисты обстріляли Харківщину КАБами
Рашисты обстріляли Харківщину КАБами

За словами міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, Російські війська все більше обстрілюють Харківську область, використовуючи керовані авіабомби. З початку року було зафіксовано понад 3,7 тисяч обстрілів, в той час як у 2023 було трохи більше 100. Головними цілями є енергетична та цивільна інфраструктура.

Клименко також зазначив, що він обговорив підготовку до зимового сезону та роботу служб під час можливих блекаутів з керівництвом Харківської облдержадміністрації, міської ради та підрозділів МВС. Місцева влада та підрозділи МВС вже зустрілись з тим, щоб вирішити проблему тепла в багатоповерховках та забезпечити альтернативним джерелом мешканців більше 20 мобільних газових котлів.

Також було прийняте рішення про посилене патрулювання поліції та нацгвардійців, а також збільшення кількості груп реагування ДСНС. Міністр також зазначив, що сформовано додаткові резерви особового складу та техніки, які можуть бути залучені з інших регіонів, якщо знадобиться.

Нагадаємо, сьогодні зранку була скинута авіабомба на ринок в Куп'янську. Мешканці отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, одна жінка перебуває у тяжкому стані. Було пошкоджено будівлю ринку, 12 торгових кіосків, дитсадок, житлові будинки та адміністративну будівлю.

Інші атаки на Харків

Увечері 22 жовтня окупанти також атакували Харків за допомогою авіабомб. Ці атаки стали можливими завдяки модифікованим авіабомбам ФАБ-500, які можуть дістати будь-яку точку Харкова. Про це повідомив очільник Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

Читайте також