Росія відправляє на війну проти України війська Тихоокеанського флоту – розвідка

Росія розсилає свої війська на війну в Україні. Зокрема, особовий склад Тихоокеанського флоту РФ та 11-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони. Це робиться для укомплектування втраченого особового складу. Про це повідомило Головне управління розвідки.

Раніше Тихоокеанський флот РФ не брав безпосередньої участі в бойових діях проти України.

«Згідно з рішенням командувача Тихоокеанського флоту РФ Віктора Лііни, ротації до Сирії повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України. Йдеться про 2000 російських військовослужбовців із пріморського та камчатського країв РФ», – йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, приблизно 400 солдат з 11-ї армії ВПС і ППО, що розташована в Хабаровському краї РФ, будуть заміщати втрати 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти Росії, які беруть участь у бойових діях проти України і мають неповну чисельність.

«Частина особового складу з військових з’єднань Далекого Сходу РФ увійде до нової мотострілецької бригади держави-агресора, яку формують у Воронежі», – повідомляє ГУР.

Нагадаємо, у зв'язку зі значними втратами Чорноморського флоту у Криму, Росія призначила нового виконувача обов'язків головнокомандувача Військово-морського флоту (ВМФ) РФ. Цю посаду отримав адмірал Олександр Моїсеєв.

Російське військове відомство активно шукає способи збереження флоту у Чорному морі після серії атак. Операції кораблів обмежені, а захист від дронів посилено.

Варто зазначити, що Франція також змінює підготовку свого флоту з акцентом на підготовку до війни проти супротивника.