Росія відправляє в Україну студентів з Якутії для ідеологічної пропаганди

Російська Федерація продовжує залучати українців, які залишилися на тимчасово окупованих територіях України, до своєї пропаганди. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

В Донецькій області росіяни організували "концерт дружби з Якутією". Для цього була привезена делегація з арктичного державного інституту культури з міста Якутія.

Росіяни також змусили участь у спільному концерті з якутами місцеву молодь. Під час заходу лунали типові російські наративи про "один народ" та "визвольну війну".

Центр національного спротиву отримав списки організаторів таких заходів з боку окупаційної адміністрації та зазначає, що така діяльність шкідлива для здоров'я.

Путініст Філіп Кіркоров, який підтримує війну в Україні та вбивства мирних людей, відвідав тимчасово окуповану Горлівку на Донеччині та виступив перед пацієнтами та співробітниками міської лікарні.

Володимир Путін змінив статус Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника. Вони більше не є "тимчасово виконуючими обов'язки ватажків ЛНР і ДНР", а стали повноцінними "главами" квазіутворень.