Росія вигадала, як знизити кількість відмов служити в армії

Росія вигадала, як знизити кількість відмов служити в армії

Російські окупанти поширюють посібники військомата на тимчасово окупованих територіях України з метою мобілізувати якомога більше людей до своєї армії. Про це повідомило Центр національного спротиву.

Згідно з повідомленням, матеріали роздаються представникам окупаційної "адміністрації" в окремих регіонах.

За даними Центру національного спротиву, поширення посібника пов'язане з низькими показниками призову людей до російської армії на окупованих територіях. У розсилці додано текст, у якому радять працівникам познайомитися з розділом 7 посібника.

Призов до російської армії триває з квітня по липень цього року. Такий же призов проводять і на тимчасово окупованих територіях України.

Окупаційна "адміністрація" сталкивається з проблемою привернення молоді до служби у формуваннях окупантів. Багато молодих людей намагаються уникнути призову або скористатися альтернативною громадянською службою, передбаченою російським законодавством.

В травні британські розвідники повідомили, що російські окупанти готуються до призову на окупованій території Запорізької області. За їхніми даними, окупанти створюють необхідну інфраструктуру та проводять заходи для призову.

Читайте також: