Росія використовуватиме точковий терор з акцентом на столицю – Гуменюк

Росія використовує ракети "Циркон" з підвищеною діяльністю, що свідчить про те, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня буде поширюватись і до Київської області.

За словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, РФ має кілька десятків балістичних ракет підвищеної дальності. Вона зазначила, що те, що ворог продовжує використовувати балістику не тільки проти південних регіонів, але і проти столиці, свідчить про його відчай.

Гуменюк наголосила, що досвід показує, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня буде поширюватись аж до Київської області.

Декілька десятків подібних ракет у ворога є в накопиченні на мілітарному хабі типу Крим, і він може продовжувати час від часу здійснювати точковий терор з фокусом в тому числі на столицю

За словами Гуменюк, для росіян пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску, і коли є загроза балістичного озброєння з півдня, то на карті тривог "червоніють" південні та південно-східні регіони.

Нагадаємо, 25 березня, Росія атакувала Київ гіперзвуковими ракетами "Циркон". Дві ракети "Циркон" були збиті над Києвом. 7 лютого також сталася атака ракетами "Циркон" по Києву.

Як повідомлялося, від ворожого авіаудару по столиці постраждала частина будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука.

Читайте також:

  • Атака на Київ: все про руйнування та постраждалих (оновлено)
  • Атака на Київ. Розвінчання надмірних характеристик ракет "Циркон"
  • Ракетна атака на Київ: ворог шукає слабкості у протиракетній обороні