Росія вивела в Чорне море носій «Калібрів». ЗСУ оцінили загрозу

Російський флот у Чорному та Середземному морях

За інформацією Військово-морських сил ЗСУ, у Чорному морі знаходиться один російський корабель, який має здатність запустити чотири крилаті ракети типу "Калібр". У Азовському морі російські кораблі відсутні, але у Середземному морі ворог має вісім ракет типу "Калібр".

Загроза з моря для України

Наталія Гуменюк, речниця Сил оборони півдня, заявила, що загроза для України з боку моря залишається. Вона наголосила на активності ворога у Чорному морі та повідомила про виведення підводного ракетоносія на бойове чергування.

Атаки на Україну та їх наслідки

Вночі окупанти атакували Україну за допомогою 30 дронів-камікадзе та шести ракет різного типу. Сили протиповітряної оборони забезпечили ураження більшості безпілотників та половини ракет. Під час атаки в Запоріжжі сталися вибухи, що призвели до загибелі чотирьох осіб та поранення 25 людей.

Також у Харкові російські безпілотники нанесли удар. За даними на ранок, у Шевченківському районі є шістьо загиблих та 10 поранених. Крім того, на Київщині пошкодження отримало приміщення одного з приватних підприємств у селищі Макарів Бучанського району, а над Хмельниччиною збили п'ять безпілотників.