Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – Bild

Російська армія перейшла до використання наземних дронів у війні з Україною

За даними аналітиків з Bild, російські війська почали використовувати наземні дрони на полі бою в Україні. Цю інформацію відзвітувала російська служба Bild.

Усі почали про розробки наземних дронів Україною стали відомі в січні. Аналітик з Bild, Юліан Рьопке, розповів, що Україна приступила до створення різних типів наземних дронів. За його словами, російська армія активно почала їх використовувати.

«Нещодавно 72-га окрема механізована бригада ЗСУ опублікувала відео, як український повітряний FPV-дрон знищує сухопутний гусеничний безпілотник ЗС РФ. Очевидно, він перевозив постачання для російських солдатів. На іншому записі ЗСУ показали російський наземний дрон радіоелектронної боротьби. На невелику гусеничну платформу встановили пристрій для створення радіоперешкод, щоб збивати українські повітряні безпілотники», – повідомляє ЗСУ.

Отже, в аналітичному звіті, війна в Україні поступово перетворюється на «війну роботів».

Російські війська вражають американські танки Abrams

За даними видання The New York Times, протягом останніх двох місяців українські втрати включають п'ять танків Abrams від США, з 31, які були надіслані минулого року.

Високопоставлений американський чиновник повідомив, що протягом останніх двох місяців російські сили поранили п'ять з 31 американських танків M1 Abrams. Австрійський військовий інструктор, полковник Маркус Рейснер, який спостерігає за використанням західної зброї в Україні, повідомив, що ще три танки були помірно пошкоджені на початку цього року.

Збройні сили України планували використовувати танки Abrams для проривних операцій.