Росія залучила недоукомплектовані підрозділи до бойових дій – ISW

Недоукомплектовані підрозділи Росії в бойових діях
Недоукомплектовані підрозділи Росії в бойових діях

За даними Інституту вивчення війни, російське військове командування залучило недооснащені та недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву до бойових дій на сході України для підтримки штурмових атак.

Зокрема, було зауважено, що російське військове командування розгорнуло 27-му мотострілецьку дивізію як оперативний резерв для Центрального угруповання військ, який може бути використаний при українському контрнаступі на Авдіївському напрямку або російському наступі на Торецькому напрямку.

Однак, виходячи з висловлення українського військового оглядача Костянтина Машовця, російське командування замість цього використовувало 433-й мотострілецький полк 27-ї дивізії, що є недоукомплектованим залишками іншої бригади, для атак на північний захід від Авдіївки.

Також було відзначено, що 506-й і 589-й мотострілецькі полки були розгорнуті на Торецькому напрямку раніше за запланованими термінами.

Аналітики вважають, що російське командування може відставати від графіку укомплектування та озброєння і не може повністю оснастити свої резерви.

Однак, експерти також припускають, що російське командування може розгорнути ці підрозділи раніше для підтримки активної дії російських сил на сході України.

Джерело: Українська правда

Читайте також