Росія заочно засудила кінопродюсера Роднянського за «фейки» про армію

Російський суд осудив Роднянського за «фейки» про армію
Російський суд осудив Роднянського за «фейки» про армію

Продюсера Олександра Роднянського засудили до восьми з половиною років колонії. Суд в Москві визнав його винним у поширенні антивоєнних «фейків» про російську армію з мотивів політичної ненависті. Цю інформацію передає портал «Медіазона».

Справа проти Роднянського була заснована на чотирьох антивоєнних публікаціях. Прокурор вимагав 9,5 року позбавлення волі для продюсера, але сам Роднянський відмовився сприяти своєму адвокатові у судових процесах.

Олександр Роднянський народився в Києві і є відомим продюсером, пов'язаним з телекомпанією «1+1». Протягом 20 років він був одним з найвпливовіших осіб в російській кіноіндустрії. Однак після початку російської агресії в Україні він покинув Росію і відверто виступав проти війни. У жовтні 2022 року Роднянського було визнано «іноземним агентом» російським Міністерством юстиції.

Нагадаємо, що Басманний районний суд Москви заарештував Олександра Роднянського поза судом у справі про розповсюдження «фейків» щодо російської армії за статтею 207.3 Кримінального кодексу РФ.

У листопаді минулого року на Роднянського подав донос до російських правоохоронних органів відомий режисер, прізвище якого не розголошується. Роднянський, який довгий час жив та працював в Росії, заявив, що в Москві почалися масові допити.

Читайте також