Росія застосувала нову тактику для ударів по Україні

У ніч на 23 квітня російські загарбники використали нову тактику атаки на Україну. Окупанти намагалися направляти по різних напрямках один-два "шахеди" з різною періодичністю. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

“Поки ми ще не отримали допомогу від США, ворог намагатиметься інтенсифікувати обстріли різними методами, як сьогодні за допомогою дронів. Ми бачили дещо нову тактику. Росіяни намагалися направляти по різних напрямках один-два "шахеди" з різною періодичністю, аби максимально зробити незручною боротьбу з ним”, - заявив він.

За словами Євлаша, росіяни намагалися встановити, як українські мобільні вогневі групи використовуються під час нічних атак.

У ніч на 23 квітня в Одесі сталося вибух. Попередньо Повітряні сили повідомили про групу "шахедів" з тимчасово окупованої території Херсонської області, які направлялися до Одеси.

Також в ніч на 23 квітня в столиці України сталася серія вибухів відразу після оголошення тривоги.

Атака на Україну

За повідомленням Повітряних сил, у ніч на 23 квітня російські окупанти атакували Україну 16-ма ударними безпілотними літальними апаратами типу Shahed-131/136 з мису Чауда (Крим) і Курської області РФ. Крім того, росіяни випустили дві балістичні ракети "Іскандер-М" з Білгородської області.

Удар відбили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, також використовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Хронологія подій

Ця атака відбулася на 790-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби сталося 86 бойових зіткнень. Загалом, ворог випустив шість ракет і здійснив 77 авіаційних ударів, а також обстріляв позиції наших військ та населені пункти близько 100 разів. У нічний час російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи 16 БпЛА типу Shahed.