Росія «затягне пояси» на українських ТОТ, щоб війна тривала довго – ЦПД

Українські ТОТ: Росія робить усе для тривалості війни
Українські ТОТ: Росія робить усе для тривалості війни

Російська Федерація не має наміру припиняти військову агресію проти України ще довгий час, незважаючи на негативний вплив на економіку. Кремль готує регіони до введення строгих економічних заходів для фінансування війни. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України.

Експерти вказують на те, що хоча бюджетні витрати на регіони Росії зменшилися з початку року, Кремль тільки зараз розуміє необхідність жертвування громадянами через тривалу війну з Україною.

Недавно спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко закликала губернаторів до економії, оскільки Володимир Путін вирішив виділити третину державного бюджету на продовження війни.

За словами Матвієнко, керівники регіонів повинні приділяти увагу економії та відмовитися від великих інфраструктурних проєктів. Таке рішення пов'язане з тим, що у проекті бюджету на 2025 рік передбачено зменшення фінансової підтримки регіонів на 10%, після того як у минулому році вона вже скоротилася на 9%.

Центр наголошує, що «проблемні» регіони РФ, які виступали способом Кремля купити лояльність місцевої еліти, також страждають від скорочень у дотаціях.

Експерти стверджують, що російська влада, закликаючи «затягнути пояси», дає зрозуміти керівникам регіонів, що його досі залучення «гарматного м'яса» вже недостатньо для війни.

«Москва також витрачає ресурси, які могли б бути використані на будівництво доріг, шкіл і лікарень, на війну». - додають в Центрі.

Нагадаємо, російський президент Путін підписав закон про бюджет Росії на 2024-2026 роки. Наступного року майже третина всіх витрат буде спрямована на утримання армії і оборонно-промислового комплексу.

Також в 2025 році російський уряд планує значно збільшити витрати на оборонні потреби. За попередніми даними, витрати на армію та інші військові структури зростуть через геополітичну напругу та продовження участі в військових конфліктах.

Розповідаємо про те, що Росія витрачає на війну утричі більше, ніж Україна.

Читайте також