Росія збільшує виробництво військової техніки та зброї, обходячи санкції – Зеленський

Військова техніка виробництва Росії - оминула санкції
Військова техніка виробництва Росії - оминула санкції

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Росії заводи, які виробляють військову техніку та зброю, збільшують це виробництво, обходячи санкції. Про це повідомляє кореспондент "Главкома".

В Росії, наприклад, 30 ключових радянських заводів, які виробляють ту чи іншу зброю і техніку, і вони збільшують це виробництво, обходячи санкції. А в Європі, а в Європейському Союзі, мені здається, десь 42 заводи. Росія виробляла в цьому 2024 році менше, ніж виробляє Європа. А Україна отримала менше, ніж має Росія.

Зеленський додав, що Україні потрібні швидкі рішення партнерів, адже вона отримує менше озброєння, аніж має Росія:

Тобто Європа запустила весь свій організм, виробляє в півтора раза більше, ніж Росія, а Україна отримала менше, ніж має Росія. Це 2024 рік. Нам потрібні швидкі рішення - зараз, не потім. Бо потім буде важче. На повну будуть працювати ці 30 заводів і будуть виробляти стільки ж або більше, ніж виробляє Європа. А Росія буде мати більше уже 2025 році. Ми дивимось на Північну Корею, на Іран, які теж активно виробляють і дають Росії зброю. Це все дуже небезпечно і веде до поляризації світу.

Раніше Володимир Зеленський повідомив основні пункти "плану перемоги" України. За його словами, Курська операція ЗСУ є частиною другого пункту плану.

Також Зеленський заявив, що на початку листопада "план перемоги" буде повністю готовий.

До того ж президент України заявив, що його зустріч із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом відбудеться 26-27 вересня. Володимир Зеленський додав, що вона буде важливою для обох сторін.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує зустрітися із кандидаткою у президенти США Камалою Гарріс та дізнатися, що вона думає про "план перемоги". Він додав, що наразі важливо комунікувати з усіма претендентами на посаду президента США щодо "плану перемоги".

Читайте також

Росіяни знищують Курщину авіабомбами
сьогодні, 16:56 90 переглянули
Російські авіабомби руйнують Курщину