Росія збирає угруповання у понад 100 тисяч солдат: командувач Сухопутних військ прокоментував ситуацію

Росія готується до наступу на початку літа

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, російські військові створюють угруповання з близько 100 тисяч солдат. Наразі невідомо, чи буде це наступ чи поповнення підрозділів. Однак з початку літа вони можуть мати достатні сили для проведення наступальних операцій на одному з напрямків. Такі прогнози є досить вагомими, але українські військові зроблять все можливе, щоб завдати противнику максимальні втрати.

Незалежно від цього, українські військові готуються до різних розвитків ситуації, щоб бути готовими відповісти на всі випадки.

Варто зазначити, що Збройні сили РФ збираються створити дві загальновійськові армії та тридцять з'єднань з численними дивізіями та бригадами.

Крім того, власті Красноярського краю Росії планують закрити дві колонії, відправивши усіх ув'язнених на війну проти України.

Наразі триває 758-ма доба широкомасштабної війни РФ проти України. Українські Збройні Сили активно атакують особовий склад, озброєння, військову техніку та зенітно-ракетні комплекси противника. За останню добу було нанесено 9 авіаційних ударів та здійснено 7 атак на рейони зосередження противника.