Росіян будуть ліквідовувати за російські гроші. Україна отримає мільярди з активів РФ

Росіян будуть ліквідовувати за російські гроші. Україна отримає мільярди з активів РФ

Уряд Бельгії створив спеціальний фонд в розмірі 1,7 млрд євро для підтримки України. Ці кошти будуть розміщені на рахунку, який буде поповнюватися з оподаткування заморожених російських активів, які знаходяться в Бельгії. Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі.

Відповідно до заяви де Кроо, кошти з фонду будуть використані на різні потреби України, зокрема, на придбання військової техніки, гуманітарну підтримку, реалізацію європейських проектів з миру та надання макрофінансової допомоги.

Бельгія також буде надалі підтримувати Україну в напрямках військової допомоги та економічних санкцій. Активи російських компаній, заморожені в Бельгії, стануть джерелом для формування цього фонду, а оподаткування їх доходів повністю спрямується на підтримку українського народу.

  • Перші два напрямки підтримки – військова допомога та економічні санкції.
  • Третій напрямок – створення Фонду України обсягом 1,7 млрд євро.
  • Фонд буде використовуватися на придбання військової техніки, гуманітарну підтримку, Європейський фонд миру і надання макрофінансової допомоги.

У Брюсселі також відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", на якому була присутня делегація з майже 50 країн. Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про новий пакет допомоги для України, який включає ракети AIM-9 Sidewinder.

За словами Міністра оборони, протягом 595 днів Сили оборони України знищили понад 283 900 російських окупантів, 9220 броньованих машин, 4863 танки, 316 літаки і 316 гелікоптери, 20 кораблів і катерів та підводний човен.