Росіяни, ймовірно, окупували кілька населених пунктів: аналіз ISW

Окуповані населені пункти: аналіз ISW
Окуповані населені пункти: аналіз ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська продовжують просуватися на Сіверському напрямку, можливо захопивши Івано-Дар'ївку та Спірне. Вони також вдалося захопити село Прогрес поблизу Авдіївки. Проте, немає офіційного підтвердження щодо змін на лінії фронту.

Російські війська активно проводять наступальні операції північніше Харкова та Глибокого, однак їх успішно стримує українська система радіоелектронної боротьби.

Зокрема, російські війська намагаються продовжити наступ на Куп'янськ-Сватове-Кремінну лінію, але явних змін на фронті не зафіксовано. Існує також інформація про російське просування на схід від Невського та Торецька, але ці дані не підтверджені візуально.

Також, наведено інформацію про ракетний удар Atacms з боку українських військ по Луганську, однак наразі немає достовірних даних щодо наслідків нападу.

На північному заході та заході від Авдіївки спостерігається активність російських військ. Вони продовжують наступальні операції в цьому районі, але немає офіційного підтвердження щодо захоплення населеного пункту Прогресу. За даними геолокації, російські війська також атакували Карлівку, але ці дані потребують додаткового підтвердження. 

Російські війська також проводять наступ у районі кордону Донецько-Запорізької областей, але немає достовірних даних про зміни на фронті. Також відзначається позиційна боротьба на Запорізькій області та на лівобережжі Херсонщини, але жодних підтверджених змін на фронті в цих районах не зафіксовано.

За попередньою інформацією, російські війська мають проблеми з особовим складом та втомою внаслідок активних бойових дій на східному березі та на островах у дельті Дніпра.

Читайте також