Росіяни, ймовірно, окупували ще один населений пункт на Донеччині – ISW

За повідомленням американського Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти здійснили наступ на кількох напрямках. Зокрема, російські війська окупували селище Побєду на Донеччині.

21 лютого тривали бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але змін лінії фронту не було. Також бої відбувалися в районі Синьківки, Табаївки, Тернів і Торського, Білогорівки.

Поблизу Бахмута також тривали бої, але зміни на лінії фронту не зафіксовано. Бої відбувалися поблизу Виїмки, Богданівки, Іванівського та Кліщіївки.

За даними ISW, російські війська трохи продовжили просування на північний захід від Авдіївки та, можливо, завершили очищення цього населеного пункту. Геолокаційні знімки, опубліковані 19 лютого, показують, що російські війська незначно продовжили просування на східну околицю Ласточкиного. Бої тривали під Степовим і Ласточкиним, біля Сіверного, Первомайського та Невельського.

Це саме відбулося і з селищем Побєда – російські війська окупували його. Відео, опубліковані 21 лютого, показують, як російські війська розгортають прапор на зруйнованій будівлі селища Побєда.

Російські війська, захопивши це селище, перекрили трасу О0532, яка проходить через Мар'їнку (захоплену раніше) і направляється в Костянтинівку. Російські війська можуть спробувати продовжити просування в напрямку Костянтинівки по цій трасі.

За офіційною інформацією, українські офіційні особи поки що не коментують ці повідомлення про захоплення російськими військами селища Побєда.

21 лютого також відбулися бої на ділянці кордону Донецько-Запорізької області, але зміни на лінії фронту тут не зафіксовано. Бої тривали поблизу Пречистівки, Золотої Ниви та Новозлатополя.

Російські війська також здійснили наступ на заході Запорізької області. Геолокаційні знімки, опубліковані 21 лютого, показують, що російські війська продовжили просування поблизу Роботиного і Вербового.

Звіт також вказує, що російські війська здійснили наступ на лівому березі Херсонської області. Геолокаційні знімки, опубліковані 20 лютого, показують, що російські війська просунулися до Кринок.

Російські джерела в основному твердили, що українські сили залишаються в Кринках і що російські сили ще не повністю контролюють цей населений пункт.