«Росіяни на війні»: Канада припинила трансляцію фільму про окупантів

Росіяни на війні: припинено трансляцію фільму
Росіяни на війні: припинено трансляцію фільму

Некомерційна організація TVO вирішила припинити підтримку та трансляцію документального фільму "Росіяни на війні" режисерки Анастасії Трофімової. Рада директорів послухала українсько-канадську громаду і перевірить фінансування проєкту.

Фільм розповідає про життя російських солдатів, що вторглися в Україну. Режисерка прожила з ними на фронті та заявила, що не побачила ознак воєнних злочинів. Раніше TVO виправдовувалася тим, що фільм заборонений у Росії, бо показує російське вторгнення у негативному світлі. Фільм показали на Венеційському кінофестивалі та планували показати на Міжнародному кінофестивалі у Торонто. Але після цього почалася Хвиля обурення.

Міністерство закордонних справ України настояло на тому, що фільм викриває реальність російської агресії та є інструментом пропаганди Кремля. Верховна Рада надіслала канадському парламенту лист із закликом не показувати стрічку.

Депутати стверджують, що фільм є результатом російської пропаганди та ігнорує злочини російських військових. Режисерка також не згадує про російську окупацію Криму та називає воєнні злочини росіян "неможливими".

Читайте також