Росіяни намагаються забарикадувати Керченську протоку: ВМС пояснили задум окупантів

Росіяни намагаються забарикадувати Керченську протоку: ВМС пояснили задум окупантів

Російські війська намагаються звузити Керченську протоку шляхом барикадування, щоб підвищити контроль над нею. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«Це навіть не укріплення, це спроби барикадування для того, щоб максимально звузити цей прохід, щоб його було легше контролювати. Росіяни його контролюють шляхом авіації: постійно підіймають в повітря як гелікоптери, так і літаки різноманітних моделей», – пояснив він.

Плетенчук також зазначив, що російська авіація час від часу опиняється під прицілом власної системи протиповітряної оборони.

«Це побічний ефект великої присутності цих одиниць у повітрі», – сказав він.

У неділю, 23 червня, у кількох містах тимчасово окупованого Криму прогриміли гучні вибухи, в тому числі в Севастополі. 

Також у тимчасово окупованому Криму російські загарбники відновили роботу поромної переправи, що постраждала від дій Сил оборони. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Угруповання продовжує забезпечуватися за рахунок поромної переправи, яку цивільно можна назвати дуже-дуже умовно. На ній лежить три чверті військової логістики для забезпечення Криму та південного угруповання, яке воює на Південному напрямку», – розповів Плетенчук.

Російські окупанти також занурюють свої підводні човни в місцях їх базування під воду, щоб сховатися від потенційних ударів ЗСУ. Противник постійно очікує атак і намагається таким чином приховати човни. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Читайте також: