Росіяни намагаються закріпитися на острові Нестрига: аналіз ISW

Російські війська продовжують штурм біля Часового Яру та намагаються закріпитися на острові Нестрига

Російські війська продовжують штурмувати позиції у районі Часового Яру та намагаються захопити острів Нестрига, але не можуть досягти успіху через активний опір українських військ. Про це повідомляє аналітичний звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна без змін

7 травня російські війська продовжили наступ на лініях Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але без значних змін у лінії фронту. Російські війська атакували північно-західні райони Сватового, а саме Кислівку, Котлярівку, Синьківку, Піщане, Берестове, Стельмахівку, Невське, Тернів і Ямполівку, Серебрянське лісництво і Білогорівку.

Наземні атаки на Сіверському напрямку

Російські війська продовжують атакувати позиції в районі Верхньокам'янського, Спірного, Виїмки і Роздолівки на Сіверському напрямку, проте жодних підтверджених змін не було.

7 травня російські війська продовжили штурм біля Часового Яру, але без змін фронтової лінії. Також російські війська здійснили наземні атаки в районі Богданівки, Нового мікрорайону, Іванівського, Кліщіївки і Андріївки.

Речник Угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що українські війська відновлюють мости через канал "Сіверський Донець-Донбас" для забезпечення зв'язку. Російські війська, за словами російського блогера, регулярно обстрілюють українські мости через канал.

Російські війська недавно продовжили наступ на північний захід від Авдіївки в рамках оперування в цьому районі 7 травня. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, показують, що російські війська просунулися вздовж залізничної лінії на захід від Очеретиного.

Окупанти також трохи продовжили наступ на південний захід від Донецька в рамках оперування на захід і південний захід від міста 7 травня. Геолокаційні дані, представлені 7 травня, показують, що російські війська здійснили незначне продовження в районі Західної Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Позиційні бої на Донецько-Запорізькому кордоні

7 травня продовжувалися позиційні бої в районі кордону між Донецькою і Запорізькою областями поблизу Старомайорського і Урожайного (обидва на південь від Великої Новосілки).

Російські війська недавно підтвердили наступ на заході Запорізької області. Геолокаційні дані, опубліковані 7 травня, показують, що російські війська продовжили рух по вулиці Скидна в напрямку південно-східного Роботину.

Існує обмежений прогрес у позиційних боях на лівому березі Херсонської області, зокрема в районі Кринок, проте останнім часом не було підтверджено значних змін у лінії фронту.

Речник Південного оперативного командування Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що російські війська продовжують намагання закріпити свої позиції на острові Нестрига, але не можуть продовжити свій переміщення через інтенсивний вогонь українських військ.