Росіяни побудували на Донбасі 30-кілометрову лінію оборони з вагонів

Російські війська побудували на окупованій території Донецької області захисну лінію з залізничних вагонів. Ця лінія має довжину близько 30 кілометрів і простягається від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи. Усього вона складається з 2100 вагонів різного типу, які були викрадені на окупованих територіях.

Це є дуже специфічною інженерною спорудою, ефективність якої оцінити складно. Задум зрозумілий – перешкода для просування Сил оборони. Її цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий

Ця "потягова" структура була підтверджена командою DeepState за допомогою супутникових знімків.

Нагадаємо, Україна перебуває в складній військовій кризі, яка, ймовірно, є найсильнішою з часів вторгнення Росії в Київ. За оцінками аналітиків ISW, в березні може виникнути дефіцит ракет для систем протиповітряної оборони, що знаходяться на озброєнні України. Крім того, збройні сили України також бракує піхоти, що призводить до виснаження і зниження бойового духу на передовій.