Росіяни почали обстрілювати Вовчанськ термобаричними боєприпасами

Росіяни почали обстрілювати Вовчанськ термобаричними боєприпасами

Російська окупаційна армія обстрілює Вовчанськ з важких вогнеметних систем ТОС2 "Сонцепек" термобаричними боєприпасами. Про це заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в етері телемаратону.

За його словами, Росія атакує Вовчанськ керованими авіаційними бомбами, за останні години зафіксовано шість ударів. Більшу частину міста контролюють українські Сили оборони. Наземні штурми ворог поєднує з авіаційними ударами, також ворог застосовує важкі вогнеметні системи ТОС2 "Сонцепек". Завдає ударів термобаричними боєприпасами, знищуючи на своєму шляху забудову і цивільну інфраструктуру", - розповів речник.

Волошин повідомив, що росіяни намагаються підтримувати наступ силами мотострілецьких підрозділів, проте Сили оборони активно знищують усі подібні угруповання.

Військовий розповів про тактику росіян на різних напрямках фронту. За його словами, окупанти намагаються прорватись штурмовими підрозділами. Спочатку посилають штурмові групи вперед на легкоброньованій техніці, гольф-карах, баггі та мотоциклах. Якщо групи добралися до своєї цілі, то намагаються закріпитися. Якщо не вдалося, то це для них "квиток в один кінець" і вони там залишаються, бо наші військовослужбовці Сил оборони їх знищують", - зазначив Волошин.

Нагадаємо, російські загарбники повністю завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ та зазнали дуже високих втрат. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він також поінформував, де на Харківщині тривають найжорсткіші бої.

До слова, Росія залучила підрозділи африканського корпусу Міноборони РФ разом із регулярними силами та підрозділами "Шторм-Z" під час наступу на Вовчанськ. Африканський корпус Міноборони Росії, створений у грудні 2023 року, складається з більш ніж 2000 солдатів і офіцерів, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили в угрупуванні "Вагнер".

Читайте також:

  • Битва за Харківщину: що сталося і до чого готуватися у червні? Детальний аналіз
  • Вовчанськ. Який вигляд має місто після атак росіян (відео)
  • Навіщо окупантам потрібний Вовчанськ: відповідь ISW

Читайте також: