Росіяни почали шукати персонал для роботи на ЗАЕС у соцмережах

Російські окупанти шукають робітників для Запорізької АЕС

Окупанти з Росії через відсутність кадрів шукають працівників для Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) у соцмережах. Таку інформацію надав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За словами Юсова, українські працівники ЗАЕС не підписали нові контракти з окупантами, тому росіяни намагаються залучити їх до співпраці. За даними розвідки, таких людей достатньо багато.

Українська розвідка повідомила, що через зменшення кількості персоналу на станції, російські окупанти шукають новий персонал на своїй території через соцмережі.

«Уявіть собі, на ядерний об'єкт через соцмережі та оголошення в Telegram», - сказав Юсов.

За словами представника ГУР, рівень професіоналізму нових працівників значно знизився, що створює додаткові загрози для роботи ЗАЕС.

Атака безпілотника на ЗАЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило про атаку безпілотника на навчальний центр, що знаходиться на території ЗАЕС, окупованій росіянами.

Згідно з повідомленням МАГАТЕ, атака спричинила пошкодження у трьох місцях на майданчику станції. Експерти виявили залишки дронів і почули вибухи та стрілянину поблизу ЗАЕС.

Зазначається, що це перша атака на найбільшу атомну електростанцію в Європі з листопада 2022 року.

На засіданні Ради МАГАТЕ будуть обговорювати цю атаку на ЗАЕС.