Росіяни просунулися біля Торецька й Покровська. Огляд ISW

Російські війська підтримуються біля Торецька й Покровська.
Російські війська підтримуються біля Торецька й Покровська.

Під час контрнаступальних дій на лінії Сватове-Кремінна сили оборони України майже наверняка здобули успіх. Тим часом, російські загарбники продовжують просуватися в напрямку Торецька та Покровська. Про це повідомляє аналітичний звіт Інституту вивчення війни (ISW).

За даними експертів, російські війська недавно продовжили свій наступ у напрямку Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, свідчать про те, що окупанти дісталися до східних околиць міста.

Загарбники розширюються поблизу Торецька, біля Диліївки, в районі Неліпівки та Нью-Йорка 23 і 24 серпня. Крім того, російські війська недавно продовжили свій наступ у напрямку Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 серпня, показують, що загарбники просунулися до східної Карлівки та на північний схід від Миколаївки.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 24 серпня, свідчать про те, що російські війська просунулися на південно-східній околиці Новогродівки.

Російські "воєнкори" вчора заявили, що путінські війська підійшли до Новогродівської міськради в центрі міста та начебто захопили її.

Крім того, 23 і 24 серпня російські загарбники продовжували наступальні дії в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Зеленого Поля та Гродівки, а також в районі Калинового, Крутого Яру, Новогродівки, Птичого, Миколаївки, Михайлівки та Карлівки.

Раніше, 23 серпня, аналітики Deep State повідомили, що російські сили продовжують розгортати свої тактичні успіхи в районі Покровська. Окупанти намагаються закріпитися в багатоповерхівках Новогродівки, штурмуючи будівлі. Там тривають важкі бої.

Читайте також