Росіяни просунулися на сході України та Курській області: карти ISW

Російські війська на сході України та Курській області
Російські війська на сході України та Курській області

Ситуація на фронті залишається дуже напруженою. Російські війська посилили свої наступальні операції на сході України і досягли успіху в Донецькій і Луганській областях. У той же час, Збройні Сили України проводять активні контратаки на півночі, в Курській області, забороняючи ворога. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Донецький напрямок

Напрямок у Донецькій області є одним з найбільш запеклих. Російські війська продовжують переміщуватися в районі Торецька, Покровська і на захід від Донецька. Зокрема, противник зумів зайняти нові позиції в центрі Торецька, в селі Цукурине на південний схід від Покровська, а також на північ від Костянтинівки і біля Катеринівки. Українські військові активно протистоять, але ситуація в цьому районі залишається складною.

Луганська область

Російські війська продовжують посуватися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, намагаючись прорвати оборону ЗСУ. Поки що противнику не вдається досягти значних перемог, але бої в цьому районі тривають довго.

Харківська область

В боях в районі Глибоке, Стариця, Вовчанськ і Тихий продовжують брати участь російські війська. Однак, ЗСУ стійко протистоять. З'явилися повідомлення про використання росіянами хімічної зброї проти українських військ.

Курська область

У Курській області ініціатива перейшла до Збройних Сил України. Українські війська проводять активні контратаки в Глушківському районі, намагаючись відтіснити противника. Російські війська проводять контратаки і намагаються утримати свої позиції.

Ситуація також дуже напружена на півдні. В Запорізькій області тривають бої в районі Роботине, Малі Щербаки і Кам'янське. На Херсонщині є повідомлення про відновлення бойових дій на островах у дельті Дніпра.

Нагадаємо, оновлену карту бойових дій в Україні можна переглянути на посиланні.

Читайте також