Росіяни просунулися під Сіверськом та Покровськом: карти ISW

Картка карти ISW
Картка карти ISW

Російські війська продовжують наступ на Донеччині, досягаючи успіхів поблизу Сіверська та Покровська. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

На Харківщині

Російські окупанти спрямували свої сили на прорив української оборони поблизу Глибокого, Тихого і Вовчанська на Харківщині. Проте завдяки мужності та професіоналізму наших військових, в них не вдалося досягти значних успіхів на цьому напрямку. Українські захисники мужньо стримують противника й завдають йому значних втрат.

На Луганщині

На Луганському напрямку російські війська продовжують наступати вздовж Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Вони активно використовують артилерію та авіацію, намагаючись пробити українську оборону. Проте, українські військові стійко утримують свої позиції і не допускають просування ворога. Бої на цьому напрямку тривають довго.

На Донеччині

На Донеччині ситуація загострюється. Російським окупантам вдалося досягти успіхів на південь від Сіверська та на схід і південний схід від Покровська. Ворог активно атакує позиції українських військ, використовуючи важку зброю. Наші військові ведуть важкі оборонні бої, намагаючись зупинити просування противника. Ситуація на цьому напрямку залишається напруженою.

На півдні

На півдні України тривають бої на заході Запорізької області та на Херсонщині. Російські війська проводять обмежені наступальні операції, але не досягають успіху. Українські військові продовжують обороняти свої позиції та завдають ворогу втрат. Ситуація на півдні залишається напруженою.

Повітряні атаки

Обидві сторони конфлікту активно використовують безпілотники для розвідки та ударів. Російські окупанти продовжують атакувати українські міста дронами-камікадзе, що призводить до руйнувань та жертв серед мирного населення. Українські військові також використовують безпілотники для ударів по військових об'єктах ворога.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 жовтня 2024 року.

Читайте також