Росіяни скинули керовану авіабомбу на Костянтинівку, є поранені (фото)

Російські військові скинули керовану авіаційну бомбу на місто Костянтинівка в Донецькій області. У результаті атаки постраждало п'ятеро людей, двоє з них перебувають у важкому стані. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Вадим Філашкін. 

«Сьогодні вранці російські військові скинули на місто керовану авіабомбу - п'ятеро людей отримали поранення, двоє з них перебувають у важкому стані», - повідомив він.

Атака на місто призвела до пошкодження трьох будинків, автомобіля та інфраструктурного об'єкту.

Філашкін закликав містян бути відповідальними та евакуюватися до безпечних регіонів України. 

Нагадаємо, у ніч на 23 квітня російські окупанти застосували нову тактику атак на Україну. Вони намагалися направити на різні напрямки один-два безпілотники з різною періодичністю. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш.

«Поки ми ще не отримали допомогу від США, ворог намагатиметься інтенсифікувати обстріли різними методами, як сьогодні за допомогою дронів. Ми бачили дещо нову тактику. Російські військові намагалися направити на різні напрямки один-два безпілотники з різною періодичністю, щоб зробити боротьбу з ними незручною», - заявив він.

За словами Євлаша, російські військові під час нічної атаки намагалися розвідати застосування українських мобільних вогневих груп.

У ніч на 23 квітня в Києві пролунала серія вибухів одразу після оголошення тривоги. 

За повідомленням Повітряних сил, у ніч на 23 квітня російські окупанти атакували Україну 16 безпілотними літальними апаратами типу Shahed-131/136 з мису Чауда (Крим) і Курської області Росії. Крім безпілотників, російські військові вдарили двома балістичними ракетами "Іскандер-М" з Білгородської області.

Українські Повітряні сили та мобільні вогневі групи Збройних сил України відбили атаку. Вони також застосували засоби радіоелектронної боротьби.

Триває 790-та доба війни

Загалом, від початку війни Росії проти України пройшло вже 790 днів. Протягом останньої доби відбулося 86 бойових зіткнень. Ворог здійснив шість ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснив близько 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі російські війська знову атакували Україну, використавши 16 безпілотників типу Shahed.