Росіяни вдарили ракетою по військових ЗСУ, яких зібрали на нагородження, повідомляють про десятки загиблих

Російська армія здійснила ракетний удар по військовій частині Збройних сил України в одному з сіл Запорізької області. Цей удар, ймовірно, стався в ході святкування Дня артилерії і ракетних військ 3 листопада. В результаті є жертви та поранені серед військових і цивільних осіб. Про цю трагедію повідомляють українські військові блогери, військовослужбовці та наближені до ЗСУ користувачі соціальних мереж.

Одним з таких повідомлень є твіт фотографа проєкту "Ukrainer" Trayan Muse, у якому він зазначає, що це сталося з 128-ю бригадою з Закарпаття.

Наразі ні 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада, ні Генеральний штаб офіційно не прокоментували цей інцидент.

У зв'язку з загибеллю воїнів 128-ої бригади, земляки просили утриматися від розваг. Про це в суботу заявив начальник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита. Він просив всіх громадян та підприємців не проводити розважальні заходи, концерти та інші події протягом наступних кількох днів, а замість цього відвідати храми і помолитися за захисників. Зазначено, що після офіційної інформації та за згодою 128-ї бригади буде видано розпорядження щодо вшанування полеглих воїнів.

У мережі також з'явилася інформація про 18 загиблих і 20 поранених бійців під час цього ракетного удару.

Одним з жертв є колишній очільник Хмельницького обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Возний. Про його загибіль в результаті бомбового удару на Запорізькому напрямку повідомив голова Кам'янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич.

Блогер та громадський активіст Сергій Стерненко також зазначив, що він розгніваний через те, як командування веде стратегію війни. Він наголосив на некомпетентності та злочинному бездіяльності командира, який організував недоузгоджену розстановку сил і провалений захист. Стерненко висловив співчуття загиблим та засудив некомпетентність та бездіяльність командування.

Нагадаємо, що Російська Федерація триває у широкомасштабній збройній агресії проти України вже 619-ий день. Протягом останньої доби було 71 бойове зіткнення. Ворожа сторона здійснила 6 ракетних і 18 авіаційних ударів, а також 33 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Існують пошкоджені будинки та інша цивільна інфраструктура, а також поранені серед мирних мешканців.