Росіяни влучили в житловий будинок у Херсоні, загинули двоє жінок

Шкода від російського обстрілу Херсону
Шкода від російського обстрілу Херсону

У районі Херсона російські війська влаштували обстріл житлового району, під час якого снаряд потрапив у будинок і забрав життя двох жінок. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За інформацією обласної прокуратури, 14 жовтня приблизно о 18:50 ворожі сили обстріляли житловий район Херсона. Унаслідок прямого попадання снаряда в будинок загинули дві жінки.

Зазначається, що вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, стосовно порушення законів та звичаїв війни, що сполучене з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, що 9 жовтня російські окупанти нанесли удари з використанням артилерії по геріатричному центру в Степанівці Херсонського району. У результаті ворожого обстрілу постраждав медичний персонал.

Варто також зазначити, що з 15 жовтня на Херсонщині вводиться комендантська година, яка триватиме з 20:00 до 06:00. Це рішення було прийняте на засіданні Ради оборони Херсонщини. Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін пояснив, що це рішення пов'язане зі скороченням світлового дня та безпекою громадян.

Читайте також