Росіяни вперше з 2022 року вдарили по Харкову авіабомбами

Харків отримав удар авіабомбами з Росії

Начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що в Харкові вперше з 2022 року було завдано удару авіабомбами. За інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250.

За даними Сергія Болвінова, у місті було два прильоти авіабомб - перше влучання по загальноосвітній школі і друге в центрі житлових будинків.

Станом на зараз знаємо про одного загиблого чоловіка, під час удару він перебував на вулиці, біля будинку. Станом на зараз дванадцять постраждалих людей, четверо з них - діти. На місці працюють всі служби, розпочалася рятувальна операція

Сергій Болвінов наголосив, що авіацію для удару по житловим кварталам Харкова росіяни не використовували протягом двох років. Він закликав мешканців міста берегти себе та зважати на можливість повторних ударів.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов підтвердив, що це був перший удар саме керованим боєприпасом великого калібру. Кількість постраждалих зросла до 16.

Росія раніше використала нові авіаційні бомби під час обстрілу Мирнограда в Донецькій області. Ці покращені версії КАБів свідчать про новий етап розвитку російських керованих авіаційних бомб.

Вперше було заявлено про створення нової авіабомби Drel в 2016 році. Ці бомби стійкі до перешкод та радіолокаційного виявлення, що ускладнює їх знищення. Вони призначені для ударів по бронетанковій техніці, пунктах управління енергетичних установок та іншим важливим об'єктам.