Росіяни з новими силами штурмують Торецьк: ситуація на фронті

Російські війська штурмують Торецьк
Російські війська штурмують Торецьк

Після переміщення росіяни продовжили масові наступальні дії на торецькому напрямку. Про це повідомив український військовий журналіст Богдан Мирошников.

За його даними, росіяни просунулися на 200 метрів на південний захід від Нью-Йорка. Найважливіша ситуація в Південному. Вже почались бої за Залізне, і вони, ймовірно, будуть складними.

«Це передмістя Торецька, і якщо його втратити - ворог буде штурмувати Торецьк в лобову», - каже Мирошников.

Американський Інститут вивчення війни ISW на основі геолокаційних знімків уточнює, що російські війська нещодавно просунулися в Залізному вздовж вулиці Першотравневої. За посиланням на російського військового блогера також зазначається, що росіяни мали просування на 400 метрів в межах Нью-Йорка.

Нагадаємо, що російські загарбники, за даними аналітиків DeepState, окупували селище Урожайне на Донеччині. Крім того, ворог просунувся біля Олександрополя, Новоселівки Першої та Макіївки. Тривають бої в Залізному та Кліщіївці.

За даними Генштабу ЗСУ, ворог активно намагається прорвати українську оборону на кількох напрямках, зосереджуючи найбільші зусилля на Покровському. Минулої доби окупанти намагалися прорвати нашу оборону поблизу населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Прогрес, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка.

Читайте також