Росіяни за день обстріляли понад 100 населених пунктів у дев’яти областях – Зеленський

Український президент Володимир Зеленський під час 697-го дня війни звернувся до громадян і розповів про жорстокі обстріли міст і містечок російськими загарбниками, плани на наступний тиждень та переговори з Євросоюзом.

Дорогі українці, українки!

Завершується цей тиждень війни і наших активних дій. З початку цієї доби сталося понад 60 боїв. Найбільше обстрілів було на Авдіївському напрямку, а також у Бахмутському, Мар'їнському, Куп'янському та на півдні країни. Було понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, а також кілька авіаційних та ракетних ударів.

За один день російські війська обстріляли понад сто міст, містечок та сіл в дев'яти областях України. Особливо жорстокі обстріли були на Донеччині. Нажаль, є поранені та загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких.

Росія повинна нести відповідальність за всю цю агресію, за цей терор. Я вдячний кожному, хто допомагає притягнути Росію до відповідальності - будь то воєнними, санкціонними, юридичними або політичними шляхами.

Ми вже визначили наші пріоритети на наступні тижні. Ми маємо чіткі завдання щодо зміцнення наших позицій на фронті, політичної співпраці з партнерами і фінансової стійкості України. Особливу увагу приділятимемо відносинам з Євросоюзом та нашими сусідами.

Я вірю, що російський терор програє так само, як і торік і у 22-му році. Усе, що зміцнює Україну, додає міцності Європі та світовому порядку. Дякую всім, хто воює і працює для нашої країни! Дякую всім, хто рятує життя!

Слава Україні!

Раніше Зеленський згадав можливість проведення виборів під час війни.