Росіяни заявили, що їхня ППО вдарила по Смоленській АЕС (відео)

Російське ППО під час атаки
Російське ППО під час атаки

Міністерство оборони Росії повідомило, що протягом ночі на 18 вересня було знищено 54 українські безпілотники. Згідно з інформацією російського військового відомства, 27 дронів були збиті над Курською областю, 16 - над Брянською, 7 - над Смоленською, 3 - над Білгородською та 1 - над Орловською областями.

Також, за утвердженнями російських телеграм-каналів, російські військові під час збиття дронів влучили по Смоленській атомній електростанції. У мережі поширилося відео, на якому нібито зафіксований момент одного із ударів російського ЗРК "Панцир-С1" по Смоленській АЕС.

За словами губернатора Смоленської області Василя Анохіна, сім літакових безпілотників були атаковані в Духівщинському та Вяземському районах Смоленської області о другій годині ночі та о шостій ранку. Один з дронів впав на проїжджу частину міста Єльня, а декілька інших були знищені в місті Рославль. За даними влади, ніхто не постраждав та руйнувань не було. На місці падіння працюють рятувальні та правоохоронні служби. Анохін також додав, що ще два дрони були придушені засобами радіоелектронної боротьби в Духівщинському та Вяземському районах.

Нагадаємо, що в Торопці, Тверської області Росії, вночі на 18 вересня сталася пожежа, спричинена атакою безпілотних літальних апаратів та роботи протиповітряної оборони в регіоні.

Читайте також